bardiensten

Bij TCD doen de eigen leden de bar/keukendiensten. Een leuke manier om met je clubleden in contact te komen en op deze wijze kunnen we de consumptieprijzen laag houden. Het inschrijven voor deze bardiensten gebeurt online, via de clubapp of de website.  De inschrijving gaat altijd open in de maand december voor het nieuwe jaar. De leden worden hiervan op de hoogte gesteld via de mail. Ieder lid van 18 jaar en ouder is verplicht deze diensten te doen. Leden die in een commissie zitten zijn vrijgesteld van deze diensten, evenals leden van 80 jaar en ouder. Als een ingeplande dienst toch niet uitkomt dan kun je die proberen te ruilen. Ben je ziek dan dien jezelf voor vervanging te zorgen.
De diensten zijn eventueel ook af te kopen.

Biervat vervangen

Als er geen bier meer uit de tap komt, kijk dan eerst of het vat echt leeg is of dat misschien de koolzuurfles vervangen moet worden. Kijk goed welk biervat leeg is (Check het label op het vat) en koppel dan het vat los zoals getoond in de video. In de koeling liggen de vaten en let wederom goed op dat je  het juiste vat pakt. Verwijder het label en plaats dat op de rand. Zo hoeft de volgende persoon die bardienst heeft zich niet af te vragen welk vat leeg is. Koppel daarna het vat weer vast zoals getoond in de video. Het eerste biertje uit het nieuwe vat bestaat alleen uit schuim, gooi dat gewoon weg. Succes!

Koolzuurfles vervangen

Als de meter van de apparatuur onder de bar op 0 staat moet de koolzuurfles vervangen worden. Voordat je de fles gaat afkoppelen vergeet dan niet de knop DICHT te draaien, dit ivm de veiligheid. De nieuwe fles staat naast de koeling en daar hebben we er meestal maar één van op voorraad. Volg de instructies van het filmpje op en dan komt het vanzelf voor elkaar. Succes!