Competitie Jeugd

De opzet binnen onze Tennisvereniging TCD is dat de jeugdleden zich kunnen inschrijven in de KNLTB competitie.

De Tenniskids spelen in de voorjaars- en najaarscompetitie. Voor beide competities is er een aparte inschrijving. Onze vereniging doet in de competities mee met Rode-, Oranje- en Groene-teams. Afhankelijk van leeftijd en speelsterkte worden de teams  met onze clubtrainer bij een kleur ingedeeld. Bij deelname aan de jeugdcompetitie is het dragen van een TCD clubshirt verplicht.

Teamcaptain

Ieder competitieteam moet een teamcaptain hebben. Deze draagt onder andere zorg voor het opstellen van de speelschema’s, het aansturen en begeleiden van het team en het invullen en doorzenden van de wedstrijduitslagen.

Indeling

Op basis van geboortejaar
Op basis van leeftijd
Rood
t/m 2014
t/m 8 jaar
Oranje
2012 t/m 2014
8 t/m 10 jaar
Groen
2010 t/m 2012
10 t/m 12 jaar
Inschrijven

Alle jeugdleden worden voorafgaand aan een competitie benaderd om zich aan te melden voor de voorjaars- of najaarscompetitie. Heb je de mailing gemist? Mail naar dan naar jeugdcompetitie@tcdubbeldam.nl 

 

Meer informatie Tenniskids

Voor uitgebreide informatie kijkt u op de website van de KNLTB tenniskids website KNLTB/tenniskids òf download de tenniskidsouderfolder.

KNLTB

De vereniging meldt je aan bij de KNLTB en daarna ontvang je een bondsnummer en een spelerspas. Hiermee kan je je inschrijven bij toernooien en kan je ook mee doen me de competities. Daarnaast gebruik je deze pas om af te hangen op een tennisbaan.

Tennisles

Bij TCD kan je samen trainen met leeftijdsgenootjes en op je eigen niveau. Gaat het goed dan kan je doorstromen voor meer uitdaging of kan je selectietraining volgen.

Voor de jeugd en junioren, zijn bij TCD zowel verenigingslessen als selectielessen mogelijk. Deze lessen worden georganiseerd door de vereniging, in overleg met hoofdtennistrainer Pim Molmans en de jeugdcommissie. Privélessen zijn uiteraard ook mogelijk.  Uitgebreide informatie hierover vind je op onze website, kopje training: Tennistraining en Selectietraining.

Competitie

Tennisvereniging TCD vindt het belangrijk dat je naast de reguliere tennisles, ook het hele jaar door in aanraking komt met het spelen van wedstrijdjes. De jeugdcommissie roept dan ook alle kids per email op om deel te nemen aan competitie. Zowel in het voorjaar als in het najaar wordt er door de jeugd tenniscompetitie gespeeld. De teams worden met de clubtrainer ingedeeld. Bij deelname aan de jeugdcompetitie is het dragen van een TCD clubshirt verplicht.

• Jeugd tot 12 jaar – Tenniskids

De competitie wordt gedaan op basis van het Tenniskids concept van de KNLTB. Het is speciaal ontwikkeld om tennis voor kinderen tot ongeveer 12 jaar verslavend leuk te maken. Afhankelijk van leeftijd en speelsterkte wordt je bij een kleur ingedeeld.

Hierbij uitleg van de betekenis van de kleuren:

Rood Voor de jongste jeugd. Er wordt alleen enkel gespeeld op een half veld (overdwars: alleen de zgn. servicevakken) met extra zachte, rode ballen.

Oranje Een niveau hoger. Er wordt zowel enkel, als dubbel gespeeld op een driekwart veld (een extra lijn tussen baseline en servicevak) met zachte oranje ballen.

Groen Weer een niveau hoger. Er wordt zowel enkel, als dubbel gespeeld op een heel veld met groene ballen. De groene ballen zijn iets zachter dan de normale gele ballen.

• Jeugd in de categorie 11 t/m 14 jaar of 13 t/m 17 jaar: de Junioren competitie

Hierbij speel je met gele (standaard) ballen. Alle onderdelen worden gespeeld: enkel, dubbel en gemengd dubbel.  Eén van de grootste wijzigingen voor de Junioren competitie in 2020 bij 11 t/m 14 jaar is het gemengd spelen, jongens en meiden spelen door elkaar en mét en tegen elkaar.  Bij 13 tm 17 kunnen meisjes, jongens of mix teams worden gevormd. Hierbij wordt een gemengde competitie of een jongens/meiden competitie gespeeld, meiden spelen tegen meiden en jongens tegen jongens. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers.  

Activiteiten

De jeugdcommissie van TCD bestaat uit 9 leden. Naast de ondersteuning bij bovenstaande onderdelen organiseert de jeugdcommissie van TCD allemaal coole activiteiten en toernooien. Dit om het tennissen nog leuker te maken. Veel activiteiten staan vast in onze jaarkalender zoals: Junior-senior toernooi en glow in the dark tennis, maar daarnaast vinden ook clubkampioenschappen plaats en ondersteunt de jeugdcommissie het schoolsporttennis.

De activiteiten die worden georganiseerd, zijn zowel voor de competitie spelende jeugd als voor niet-competitiespelers. Iedereen kan zich dus opgeven en is welkom.

Heb je een goed idee, bijvoorbeeld voor de site of een activiteit, dan horen wij dat graag! Spreek een van de jeugdcommissieleden aan of mail ons jeugdcommissie@tcdubbeldam.nl. We hopen je snel te zien op de tennisbaan!

De Jeugdcommissie

 

Link naar Programma en standen

Teams Junioren Voorjaarscompetitie 2023