BAANRESERVERING

Openingstijden banen

TC Dubbeldam beschikt over 6 kunstgrasbanen die dagelijks van 08.30 – 23.00 uur geopend zijn. Binnen de vereniging hebben we echter te maken met diverse ledengroepen en contributie staffels waardoor deze openingstijden niet voor iedereen gelden. De volgende openingstijden per ledengroep zijn op dit moment van toepassing:

  • Junioren              08.30 – 19.00
  • Dagleden            08.30 – 18.00
  • Senioren              08.30 – 23.00

Baanreservering

Om gebruik te maken van een baan is het gebruikelijk dat de baan gereserveerd wordt via het afhangbord. Mocht het heel rustig zijn op het park dan kunt u dat wellicht nalaten maar er is dan altijd het risico dat uw baan wordt afgehangen en u de baan dient te verlaten.

Voor het reserveren van een baan heeft u sinds jaar en dag de KNLTB ledenpas nodig. Sinds enkele jaren is daar een 2e mogelijkheid aan toegevoegd, namelijk de KNLTB ClubApp. De KNLTB ClubApp is feitelijk de introductie van de digitale ledenpas die, met ingang van 2024, de fysieke ledenpas gaat vervangen.

Ten aanzien van het afhangen met de KNLTB ClubApp zijn er 3 toepassingen:

  • Variant 1: Afhangen via de ClubApp, zonder dat je op de vereniging hoeft te zijn. Op deze manier hebben we tijdens de corona periode de reserveringen in banen geleid.
  • Variant 2: Afhangen via de ClubApp, maar met vooraf bevestigen op de club. Als vereniging kun je instellen dat leden een baan reserveren via de ClubApp, maar de baan op de club nog definitief bevestigen. Hiervoor wordt een QR-code getoond op het scherm. Vooralsnog is dit het huidige afhangscherm. Na het scannen van de QR-code vanuit de ClubApp is de baan bevestigd. Dit is inmiddels mogelijk voor TC Dubbeldam!
  • Variant 3: Afhangen moet op de club gebeuren. Voor verenigingen die wensen dat de banen pas gereserveerd kunnen worden op het moment dat leden daadwerkelijk op het park zijn, kan vanaf nu ook gewerkt worden met de QR-code. Deze – iedere paar minuten wisselende – QR-code wordt zichtbaar gemaakt op het afhangbord. Met behulp van de ‘scanfunctie’ in de ClubApp kan de code gescand worden, waarna het afhangproces (in de app) in gang gezet zal worden.

TC Dubbeldam werkt op dit moment met Variant 3, afhangen op de club!!

Voor het afhangen gelden nog de volgende regels: 1) als je gaat enkelen mag je 30 minuten spelen (minimaal 2 spelers bevestigen) en 2) als je gaat dubbelen mag je 45 minuten spelen (4 spelers bevestigen). Je kunt langer tennissen als de baan niet door andere leden wordt afgehangen. Voor training, competitie, toernooien of onderhoud kunnen banen gereserveerd zijn waarop je dan vanzelfsprekend niet kan spelen.

Het afhangen met ledenpas en het afhangen via de KNLTB ClubApp kun je nog eens nalezen via de bijgaande downloads !

Handleiding KNLTB afhangbord

Handleiding Afhangen met een QR Code

Baanverlichting

 In de hal van het clubhuis, naast het afhangbord, bevind zich het bedieningspaneel voor de verlichting.

De cijfers op het paneel corresponderen met de bijbehorende banen, groen is “aan” en rood is “uit”.

Sinds enkele jaren beschikken we over Ledverlichting waardoor er geen vertraging meer is bij het opstarten van de lampen en het nu geen probleem meer is om de verlichting weer aan te zetten na kort tevoren te zijn uit gezet!

 Indien u de laatste bent die de baan verlaat graag uw aandacht voor het uitzetten van de baanverlichting!